Wednesday, June 17, 2009

Korkular

'' Hayat bir akıştır. Hiç bir şeyi durduramazsınız. Öyleyse bir şeyden korkmanın manası nedir? Sadece anınızı yaşayın ve tadını çıkarabilecek ne var ise çıkarın. Korkularınız, tam anlamıyla yaşamanıza izin vermez, sizi geriye çeker. Hayatı, tutkularınızı yoğunluğu ile yaşamanıza izin vermez, sizi böler.''

Son dönemde bizde de kitapları sıkça çıkmaya başlayan Osho ya da diğer adıyla Bhagwan Shree Rajneesh çok tartışmalı bir kişilik. 1990 yılında ölmüş olmasına rağmen, zamanında onunla beraber hem Hindistan'da hem de Amerika'da yaşamış müritleri ile aşk ve nefret ilişkisi halen devam etmekte. Hakkında ne düşüneceğimi bilemesem de zaman zaman yazdıklarını okumak bana iyi geliyor.

Fotoğraf: Tayland 'dan

4 comments:

Brajeshwari said...

hakkında ne düşüneceğimi bilip okuyanlardanım bende...Sadece kendi iç görümden süzerek bir adım geride durarak okumaya çalışıyorum.

kekvekahve said...

mürit-müritlik hiç dahil olamadığım meseleler olduğundan bende de hep bir mesafe duygusu uyandırdı. ama alıntılarını gördüm mü bir yerlerde hemen okurum ve bana da iyi gelir.

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet said...

Osho gerçekten çok ilginç bir kişilik. Geçenlerde biri nefret, biri aşk ilişkisini halen sürdüren 2 müridi ile yapılan bir söyleşiyi dinledim. Bu kadar farklı iki kişiliğin aynı insanda birleşmesi çok ilginç geldi bana..

ozgurruya said...

Korkmak saçma ya da anlamsız gelse de korkmak eylemi genelde insanın elinde olan birşey değil. Korkmanın saçma olduğunu, anlamsız olduğunu bildiği ve bu durumu kendine telkin ettiği halde hala korkmaya devam ettiği oluyor insanın.